torsdag 25 september 2014

NILS-säsongen 2014

Min 4:e säsong som NILS-inventerare skiljde sig lite från tidigare säsonger. Den tydligaste ändringen var nog att vi bytte ut de gamla handdatorerna mot surfplattor. Inventeringsprogrammet var inte färdigt när vi skulle börja inventera och nu på slutet upptäcktes det att vissa variabler har saknats hela säsongen eller försvunnit under säsongens gång när programmet uppdaterats. Oooops...



Vi har den här säsongen blivit mer digitala på flera sätt. Den primära kommunikationsvägen blev via mail och om vi ville ha hjälp med artbestämning av mossor och lavar uppmanades vi att använda Facebookgruppen mossor och lavar.

Det har varit den flängigaste säsongen hitintills med flest antal olika boenden. Bara under den gemensamma uppstarten bodde vi på 3 ställen. Sen har det blivit ytterligare 29 rum/stugor + några tältplatser och ett nattåg.

Några av boendena har varit konstiga. I Trollhättan hade vi ett stort kassaskåp i rummet och i Sundsvall hade vi ett rum med hiss!

Hissen får enligt besiktningsprotokollet användas till 200 kg tvätt.
I Gula villan i Trollhättan hade vi kassaskåp.

På Edsbyns vandrarhem får man lära sig att spola i en klosett.

Tvättråd från Jamtli vandrarhem. Observera att du bör byta underkläder en gång per vecka! ;)


En annan sak som var ny för mig i år var friskvårdstimmen. Den gav mig chansen att springa/gå vilse på ett nytt ställe varje vecka.

Joggingtur i Funäsdalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar