onsdag 3 december 2014

svamprisotto


3-4 portioner
  • 150 g champinjoner
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl risottoris
  • 1 dl vitt vin
  • ca 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • timjan
  • salt, peppar
  • 1 paket fetaost

Hacka löken och fräs den i ett par minuter. Tillsätt skivad svamp och riset och fräs lite till. Häll på vinet och låt puttra. Späd sedan på med vatten lite i taget under ca 15 minuter tills riset har önskad konsistens. Smaksätt med buljong, timjan, salt och peppar. Tärna fetaosten och rör ner den på slutet. Servera med kokt broccoli.

Om du tycker att det blir proteinfattigt kan du efteråt servera choklad- och bönkakor gjorda på svarta bönor. Mycket godare än det låter! :)

1 kommentar:

  1. Låter gott fast jag äter ju inte ris längre. Jag nöjer mig med allt det andra + massor av broccoli. Kraaam Pia

    SvaraRadera